Geld en carrière: Advies voor salarisonderhandelingen, loopbaanontwikkeling en zijwaartse stappen

30 Jun 2023

Geld en carrière: Advies voor salarisonderhandelingen, loopbaanontwikkeling en zijwaartse stappen

Veel mensen hebben een vast inkomen dat ze iedere maand ontvangen. Of dat nu het minimumloon is of de salarissen van een topmanager, het is belangrijk om je salaris zo goed mogelijk te onderhandelen. Het is een grote investering om je carrière op te bouwen door middel van salarisonderhandelingen, loopbaanontwikkeling en zijwaartse stappen. Hoe kun je je salaris verhogen, je carrière ontwikkelen en zijwaartse stappen zetten? Lees verder om erachter te komen.

Salarisonderhandelingen

Salarisonderhandelingen kunnen een zenuwslopende ervaring zijn, maar als je een beetje voorbereiding doet en je doelen helder hebt, kun je slagen. Het eerste wat je moet doen is je salaris- en carrièredoelen bepalen. Je moet je doelen realistisch houden, maar ook groot genoeg om ervoor te zorgen dat je voldoende motivatie hebt om je doelen te bereiken.

Vervolgens moet je je salarisonderhandelingen voorbereiden door je marktwaarde te bepalen. Kijk naar salarissen voor soortgelijke functies bij andere bedrijven, vraag vrienden en kennissen wat ze verdienen en gebruik online salarisvergelijkingstools om je marktwaarde te bepalen.

Als je je marktwaarde hebt bepaald, is het tijd om je salarisonderhandelingen te starten. Denk goed na over wat je in de onderhandelingen kan aanbieden. Denk bijvoorbeeld aan een hoger salaris, meer verantwoordelijkheden of een betere arbeidsomstandigheden.

Loopbaanontwikkeling

Loopbaanontwikkeling is een belangrijk onderdeel van het bereiken van je salarisdoelen. Je moet je vaardigheden en kennis verbeteren om je kansen op promoties en betere salarissen te vergroten. Je kunt je loopbaanontwikkeling beginnen door te werken aan je persoonlijke merk. Maak een sterke merkidentiteit door je kennis, vaardigheden en ervaringen te delen via je peronal branding. Dit vergroot je zichtbaarheid en maakt je aantrekkelijker voor potentiële werkgevers.

Je kunt ook cursussen volgen om je competenties en kennis te verbeteren. Er zijn veel online cursussen die je kunt volgen, maar als je je loopbaanontwikkeling serieus neemt, moet je misschien serieuze kwalificaties overwegen. Door een diploma te behalen, kun je je loopbaanontwikkeling versnellen en je salaris verhogen.

Zijwaartse stappen

Je kunt ook je carrière versnellen door zijwaartse stappen te zetten. Zijwaartse stappen zijn het veranderen van functie binnen hetzelfde bedrijf of binnen hetzelfde bedrijfsgebied. Dit is een uitstekende manier om nieuwe skills te leren, je doelen te bereiken en je carrière te versnellen. Het is ook een goede manier om je salaris te verhogen, omdat je ervaring een waarde heeft bij je huidige werkgever.

Als je een zijwaartse stap wilt nemen, moet je je werkgever van tevoren informeren. Je werkgever kan je helpen bij het vinden van een nieuwe baan binnen het bedrijf of in een ander bedrijfsgebied. Als je werkgever je niet kan helpen, moet je op zoek gaan naar banen bij andere bedrijven die aansluiten bij je carrièredoelen.

Conclusie

Salarisonderhandelingen, loopbaanontwikkeling en zijwaartse stappen zijn allemaal effectieve manieren om je salaris te verhogen, je carrière te ontwikkelen en je doelen te bereiken. Maar je moet je doelen realistisch houden, je marktwaarde bepalen en voorbereidingen treffen voordat je salarisonderhandelingen start. Je moet ook je persoonlijke merk ontwikkelen, cursussen volgen en naar andere banen zoeken als je een zijwaartse stap wilt zetten. Als je deze stappen volgt, kun je je salaris, carrière en doelen verhogen.